Palvelut

Kohti terveyttä ja hyvinvointia

Kuntoavaimen ammattilaiset tarjoavat korkeatasoisia palveluita monilla eri fysioterapian osa-alueilla.

Tutustu alla olevaan palvelutarjontaamme ja löydä juuri sinulle sopiva hoitomuoto.

 

Meiltä saat myös lahjakortteja hoitoihin.

Fysioterapia

Fysioterapiassa keskitytään alentuneen toimintakyvyn edistämiseen fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin.

Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan toimintakykyä sekä toimintarajoitteita ja arvioinnin perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma, jota seurataan.

Hieronta

Hieronnan avulla hoidetaan lihasjännityksiä ja -kireyksiä sekä laukaistaan kiputiloja. Hieronnan avulla pyritään vilkastuttamaan kudosten aineenvaihduntaa. Käytössämme on myös istumatuoli, jota voidaan käyttää mm. raskauden aikana.

 

Lymfaterapia

Lymfahoidon kokonaisuusterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus. Lymfaterapian indikaatioita ovat:

  • lymfaödeema
  • posttraumaattiset ja postoperatiiviset turvotukset
  • pitkälle edennyt laskimovajaatoiminta
  • lipödeeman eri muodot
  • tulehdukselliset reumasairaudet
  • fibromyalgia
  • raskausaikaan liittyvä turvotus
  • syöpäleikkausten jälkeiset turvotukset

Intialainen päähieronta

Intialaisessa päähieronnassa on kyse rauhoittavasta hieronnasta, joka laukaisee stressiä ja helpottaa sen aiheuttamia oireita.

Intialaisessa päähieronnassa käsitellään pään lisäksi myös niskahartiaseutua, olkavarsia ja kasvoja. Hoito tehdään asiakkaan istuessa tuolilla.

Hoito sopii mm. päänsäryn ja stressin hoitoon, unettomuuteen ja rentoutumiseen.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on teippausmenetelmä, jota voi käyttää esimerkiksi lievittämään kipua, lisäämään nivelliikkuvuutta tai ohjaamaan liikettä. Lisäksi kinesioteippausta voidaan käyttää turvotuksen hoidossa.

Alkututkimuksella kartoitetaan tilanne ja suunnitellaan oikea teippaustekniikka sen mukaan. Teippaus ei estä kudosten normaalia toimintaa tai rajoita liikettä. Kinesioteipillä pyritään vaikuttamaan ihonalaisten pehmytkudosten asentoon antaen sinne mm. enemmän liikkumatilaa.

Teippaus kestää iholla 3-7 päivää ja aiheuttaa harvoin allergisia reaktioita. Lisäksi teipin kanssa voi normaalisti käydä suihkussa ja saunassa.

Purentalihaskäsittely

Stressi, hampaiden narskuttelu ja purentavirheet aiheuttavat usein kipuja pään, kasvojen ja niskahartiaseudun alueelle. Purentalihaskäsittelyssä käydään läpi pään ja kasvojen alueen lisäksi niska-hartiaseudun ja kaulan lihaksistoa. Käsittely lieventää lihasjännitystä pään alueella.

Faskiakäsittely

Faskia on sidekudosta, mikä ympäröi ja menee läpi kehon kolmiulotteisena, jatkuvana verkkona. Pitkäaikaisissa jännitystiloissa tai vamman seurauksena faskia voi jäädä jännittyneeksi ja faskiakäsittelyn tavoitteena on palauttaa faskian toiminta normaaliksi. Faskian kireys voi ilmetä muun muassa epämääräisenä kipuna, hermokipua matkivana kipuna, liikeradan vähentymisenä tai lihasvoiman alentumisena. Faskiakäsittelyssä käydään läpi  faskiapisteitä ja pyritään poistamaan sen kireyttä ja lisäämään sen liikkuvuutta.